TUDUNG

wokeyyhhh....dgr macam discussion dlm blog gegurl je kan...no la, actually aku ade jmpak video on youtube, da lame da, but baru ade mase nak share dlm blog nie...


okeyh...cite nie brmle bile aku first tgok kat uma Ikmal Hisyam video Maria Elena Wif Her Boyfie...
so, first comment aku, haduih, rosak btol minah nie, gdik dowh....
xkesah la law ko gdik ngan bf ko, tp yg tyg video tu apsal,
kan da kne maki kat Youtube
but aku sggestkan tgok la len kali...lpaz bace sume nie erk...
okey..kite kontiniu..hahax~~bguz pnye ejaan...
aku pown mase tgok video nie(kali kedua) saje na bce komen..
n then most of the comment juz similar like dis one..

okeeeeeey...semua na ckap girl without wearing tudung is better la....okey...aku na bletiaq skit kat hampa na..

pelajaran kite hari ini...tutup aurat wajib x?                                                  wajib
sembahyang wajib x?                                                  wajib
kalau tak tutup aurat?                                           berdosa!!
kalau tggl smbahyang?                                           berdosa!!
kalau kite tutup aurat ke x ke org tau x?                           mesti la dorg nmpak
kite tutup aurat ke x?
kalau kite smyg ke x org tau x?                  xla...org xnmpak kite smyg

so...hafal <6> point nie ye...okey....due2 bende tu wajib, berdosa law kite cross the line, n Allah allways know we do it o not but yg mmbezakan due2 tu...........
...............................
................................
..............................
whenever kite buat (e.g. smyg) orang sekitar xtau..
tp kalau kes tutup aurat ke x (pakai tudung ke x) people around us know it....
so can u imagine bnde yg sume org tau law die buat dpat dosa(xpakai tudung) pown die still buat, how about solat die?
org taktau pown die buat ke x, korg rase die buat ke solat? smyg ke?

i know la myb ade akan ckap...xcuse me, even i xpakai tudung, i smyg tau knok...
wah..bleh pcaye ke...tudung pown xna pkai ni kan smyg,
korg na ckap aku mnuduh tnpa bukti la apa la...ade aku heran...
bende yg aku tau n korg patot tau...PKAIAN MELAMBANGKN KEPERIBADIAN!!!

jadi...fikirkan lah org kat luar sane...law xpakai tudung tu cpat2 la pkai tudung...
law ade gf xpkai tudung suruh die pkai tudung, due2 dpat pahala...
rambut tu nnti da kawin baru tunjuk kat suami ye...law da tunjuk awal2 kat sume org kan dah x special kan..

p/s: dah  terlanjur ckap pasal islam...renungkan dialog nie tau..                  
[ British Man: Why it is not permissible in Islam for a woman to shake hand with a man?                               ]
[Muslim Man: Can you shake hand with Queen Elizabeth?                                                                              ]
[ British Man: Of course not, there are only certain people who can shake hand with
Queen Elizabeth.      ]
[Muslim Man: Our women are
Queens and Queens do not shake hands with strange man.                          ]

4 comments:

tu Maria Elena yang famous kat blog kan ? ;)

Shah said...

yurp2...

Just Me said...

haha... best la dik..

Shah said...

adik mmg bez pown..huhux~~
prasan jewh.. :P