¼ hidupku di Matrik

Assalamualaikum...
berkali2 aku bukak blog aku...nak tulis cite tp mcm xde cite..tp skang aku mem-bedai-kan-diri tulis je ape yg telintas...hahax..

So as u all know (speaking kot) aku pilih matrik dan kos lepas aku uitm arau (nampak tak? kos lepas? budak eko k)...
mcm2 dah blaku, ade best, ade yg tak...walau brape bulan je aku masuk, dah mcm2 aku blaja...tp yg best pasal involve dalam surroundg yg baru ni kite leh pilih kita nak jadi apa...whether nak jadi baik or jahat, atau tros jadi diri kita sndri =)

ok...belah kiri aku tu...tiga2 tu roomate aku...hensem x? xkan...aku jugak hensem...bhahax...masuk bakul agkt sndri...k...yg blakag aku tu dri tronoh, from SEMESTI, dua org lagi tu dari MRSM..enough about them....k...classmate aku..alahai...xda gambar yg sahih lagi stakt ni..cukup skadar gmbr jug air ni dah la...ni la jug yg ktorg wat contest sape kedarah air plg cepat...wee~~aku nombor 3..nampak senang je kan..tp korg imagine la perot dah penoh lepas puasa nak pelahap air secawan laju2 plak..pergh...dah la air tu TERLALU-TERSANGAT pekat dan manis..boleh bygkan? smyg terawih lepas tu termengah2 ktorg...

byk sbnarnye aku nak crita...tp crita aku trlalu private, nnti ade plak yg terasa..hahax...

tp apa yg aku bleyh crita...aku kuliah/tutor A4T16b...pergh...tutor ade 8 je laki..kuliah ade 14...sriusly kuliah kitorg kuliah pst yg terpinggir... T.T sob3... sedih tak cite aku...ujian prtnghn smstar baru ni pon sume buat dkat dewan preksa ngan dewan tutor tp kami kena wat kat lbry..nasib bek sejuk..hee~~

ha..roomate, lupa nak habaq..budak mrsm dua org tu dorg jenis hawaq sikit tak2, dorg wahaq banyak sgt =,='' yg sorg lagi tu mghilang...hahax...jrg ade dlam bilik...tp dorg semua baik2 blaka (ayat nak jaga hati)

tutor-mate aku pon gempak juga, kitorg ade hobi sama...tidoq...dlam kuliah, balik kuliah, waktu study...hebat...but dyorg xbrapa nak sekepala ngan aku sgt, maklumla, spesis cam aku susah nak jumpa skit, happy-go-lucky but sometime angry-no-lucky ^_^

mcm aku nak masuk bahas ritu...dorg mmg tak ar kalau nak join, so aku ajak mmbe skola lama..hahax...dah terdesak baru cari kawan, baik x aku...then dorg stuju, lepastu pertandingn tu berlaku mcm siot apbla prtndgn stiap hari, sumpah mmg x cukup practice..nway Alhamdulillah ktorg brjaya sampai final n juarai nya..yah2...n apa yg aku tau aku masa tu terlbih konfiden sgt, malu bile pikir balik, tp mgkn sbb tu kot aku dplih pmbahas terbaik... hahax....tp adiah x dpat lagi...MANA?!! MANA?!!

oh, dlm tatau nak cita apa tak sangka dah panjang aku menaip..hahax..k2...bye...assalamualaikum...have a nice day reader...

6 comments:

roq said...

zaman matriks adalah zaman aku menjadi bodoh...damn!...

sesinggah la sini :)

meriah nya. gud luck study :)

Hanih Borhan said...

zaman matrik memang zama buat kerja gila2...hahaha

cik keyra said...

wahhh. mcm best je.. ko xkua rumah ke shamin oit

boyzz001 said...

no komen!!!!!!!!!!!!!tp kat matrik blh belajar mn thu kekurangan,pilihan,kos lepas....
kekuranngan = elaun
pilihan = aliran mana
kos lepas =tawaran lain..hahax

hahax..matrik mmg gempak..dlam masa singkat kena study pulon kaw2, pastu nak kolek markah koko lagi, fuh, mcm2 dah masok...hahax...