Movie Review

Assalamualaikum..
dua tiga hari ni otak aku dok wayang, wayang, wayang je...bhahax..
First..Adnan Sempit 2...muehehex...
review:mcm yg djangka...lawak...opkos la crita komedi kan..byk pkataan yg lawak2, scene2 yg lawak2..tp bile pkataan same ulang dua tiga kali mcm...errmmm....bosan dgr..hahax..

Surat khabar: btw baru2 nie terbaca surat khabar review movie nie...hmm..dye kate movie nie menjatohkan Melayu.. sriusly aku rasa dye kolot...aiyo..its a comedy right...knape nak pertikai sampai jatuhkan Melayu bagai... nie mesti kes plihan raya nak dekat, terbawak2 la tu...aiyo..apa la pancaindera....

dalam masa same watak pondan jadian tu takde pown xpe..aku rase menyemak...dye blakon jd pondan pown xbrape nak jadi..better ambik org lain pgg watak tu...

SINOPSIS: secara ringkas crita adnan nak kawin tp Dato Isnin bapak Nadia letak syarat Adnan kena jadi org KOPERASI (korporat)...dlam masa sama kawan2 adnan yg lain pon ade konflik jugak sbb nak memeriahkan jalan cerita...

takdak kena mengena: crita nie aku g tgok ngan Soffi dan Ashahzuan...mase ptg tu hujan..jd Soffi bawak ktorg nek keta...lepas uh ktorg makan pizza hut...gagah dah tgok wyg makan jaoh2..hahax

Second Cinta Kura Kura....
filem komedi romantik ni pown bez jgak...

SINOPSIS: berkisahkan dua orang jiran Nani dan Adam...adam nak ngorat Nani tapi Nico, kura2 peliharaan  Nani x ske....dye ske Nani ngan Fadzly...pemilik "Binatang 'r' us"....tp Fadzly nie ade niat jahat nak jual Nico kat Restoran ekzotik...dan bla3 (review)...rasa nya korg boleh imagine ape blaku lepas tu sbb cite nie ringan je..mudah difahami tetapi terlalu klise...boleh agak ape yg blaku lepas tu...btw lawak n romantik

takdak kena mengena: crita nie aku g tgok ngan Ashahzuan, Haja n Syakirah..spanjang dalam wyg tu aku tatau la budak2 pompuan nie..dorg tgok wayang ke tgok Aeril Zafrel...aku dganggu dengan kata2.."alo...sweet nye dye"..."comey nye"...grrr


Filem ketiga adalah John Carter


 mengisarkan (sinopsispengembaraan di planet misteri dan yang eksotik Barsoom(Marikh). "John Carter" adalah berdasarkan sebuah novel klasik oleh Edgar RiceBurroughs.Filem ini menceritakan kisah perang, John Carter (Taylor Kitsch), yang secara tidak sengaja diangkut ke Marikh di mana dye enggan terbabit dalam konflik perkadaran epik sesame penduduk planet, termasuk tar Tarkas (WillemDafoe ) dan Puteri menawan Dejah Thoris (Lynn Collins).Dalam dunia yang hampir musnah, Carter sedar bahawa nasib Barsoom dan rakyatnya adalah terletak di tangannya.


sejujurnya (review) cerita nie berat sgt..susah nak faham...kalau korg tgok wyg sambil sms mcm aku lagi la xpaham...ok aku pening... btw image terbaik sbb 3D..opkos la bez..


takdak kena mengena: crita nie aku g tgok ngan Ashahzuan, Hasrudzi ngan Amirul Asyraf a.k.a ustad...muehehex...start pkol 4.45 ptg pkol tujoh baru habis, dok berjemaah kat ts ngan tc la jawab nye...pastu hujan plak..pkol 9 malam baru balik..tu pown redah je...jalan naik air kot..pergh..sekerat moto...

RM10+RM9+RM15= lunch tiga hari pown cukop...membazir2..

hahax pe2 pown nak tgok 7 petala cinta la plak lepas nie..cam bez..ehex...kalau kita tak support filem melayu sape lagi?? mamat lombok??!! awang hitam??!!

1 comments:

noornazuha said...

citer ni not bad kot...hehehe..