Hello??


                    Assalamualaikum
pada suatu malam yang sepi, sunyi tanpa hiruk pikuk kota...KRING....KRING...tlefon ku berbunyi...k aku tipu..handphone aku 24/7 vibrate mode...

ini cerita semalam..tgah syok2 nak lelap mata hndphne vibrte...beezzz..beezzz....
dan bila diangkat, boleh saya bercakap dgn bla3...perrgh...aku panas btol kalau org salah nombor ni
bygkn lah kalu korg tgah wat keja apa pon mesti stop nak angkat call kan..alih2 salah nombor...tak terbakar ke hati jawab nye??

then aku pon cakap salah nombor ni...
lepas tu dye call lagi...PERGHH!!!!
dan aku dgn lemah lembut nya cakap...ni yg salah nombor td kan (awat kol lagi ha? -cakap dalam hati)
tetibe...dye sebut plak mcm2 nama...dye tnye kenal x..dye sebut mcm2 nama skolah..mcm2 nama taman...
pergh..pergh..pergh...ramah semacam plak...aku dah la susah bab2 nak beramah mesra dgn org aku x kenal...

aku just..ha? hu? xkenal la...
dan akhirnya...dye gelak besar kat aku..
NI AKU LA HAZIQ....huh, kuang jaq kau haziq..
ko permain main kan aku...pergh...mmg aku x suspek dye sbb guna nombr mak dye..

dah la last ktorg beramah mesra masa darjah enam..dah 5 tahun lebih kot x jumpa... contact pon harap msj ja..xpernah sembang...last sembang pon masing2 suara suci lagi...x pecah sana sini...hahax..


btw...wa kena beb...malu sat kena prank ngan besfren lama...herrrh... =,=''

10 comments:

mama pipie said...

oposot.. terkojut mama tgk gambo shah min kt sidebar tu. cam nak tangkap orang hihi..

anyway, mmg seronot kan kalau dpt contact semula kawan lama

Ayuni said...

oklah kwn lama still ingt....

cendol said...

Hoho garang la lu..salah nombo pn nk hangin haha wowow alih2 kne prank HAHA . Btw, bagus la tak lupee kawan

cimöt said...

aku pnah kena prank call lg dahsyat dr kow..sampai nak call polis bagai..
dan sampai skrg aku taktau sape..yg pasti member aku sebab siap tau nama penuh..huhuhu

Maya said...

Haha, terbaik aa. :D

Hanih Borhan said...

kena prank macam tu OK lagi, kalau kena panggilan hangit, tak ke satu Malaysia dengaq sekali, hahaha...

Ash said...

Same r cm membe ak,ak kol die,pergh,rasa lain pulak,ye la,las jumpe time drjah 6,gile x gile?haha

Si Jagung said...

sekarang ni suara dah macam bapak orang ka?/..hehe

Aku ponn nak buat macam ni jugak lah kat unk. Baru gempakk kann? Hihikk.. Btw, aku tak pernah lagi kena macam gini. Teringin pulak rasanya :p

hahax...kalau pggilan hangit tatau la, sumpah femes lepas tu..hahax...hah, amalkan lah buat kat org, mesti best