Watch Me Do It

Assalamualaikum..
aku dpat twaran DIPLOMA SISTEM MAKLUMAT PERAKAUNAN UiTM PERLIS
dgn MATRIKULASI PERAKAUNAN..


korg tau x? sentap giler hati aku bile aku ckap aku apply sume perakaunan ade yg gelak dkat aku.. mmg la sains lagi bgos dari akaun tp kalau x bleyh buat nak buat jugak tu jadi masalah nnti..lagipon aku mmg dah minat akaun dari dulu...sampai hati gelak kat aku..sob3 T.T

itu kes ptama...kes kedua when aku decide nak ambik matrik...ada cakap
"rugi la ambik matrik dah dpat pluang masuk universiti"
 nak sedap kan hati aku yg telah luluh ni aku cakap dlam hati
"yg nak pegi sgt u tu x sabaq..kalot!"
 yela...sesape yg masok matrik opkos nak sambung ijazah dlam masa singkat...nnti masa ijazah dpat jugak masuk u..insyaAllah....tp kalau diploma dkat u dah tiga tahon...nak sambung lagi 2-3 taun ijazah dekat u..tentu ade sdikit keb0sanan kan...

nway BAGI AKU kalau berhajat nak dpat pengalaman masuk u dgn nak pgg diploma je bttr la ambik diploma...tp kalau cita2 tggi opkos la nak blaja tggi2 kan...so kalau cita2 tu tinggi bttr ambik matrik sebab cepat dan jimat...

tp ape yg pasti aku pgg kata2 cikgu aku...Cikgu Mariyah
kalau cikgu..matriks..dip tu bukan pure accountancy..tp sistem maklumat..lg satu kalau p matrikulasi belanja pun tak tggi sbb kamu akan dpat elaun...

kan? kan? masa diploma ade 5 sem kena dok luar..nak sewa rumah apa lagi...minyak nak pegi u..kalau matrik dok tercenguk dalam kampus tu je...owh, yg ketiga..ade org cakap kalau xdapat pointer tggi dkat matrik tak guna ja blaja...takpa la.. doakan la aku dpat pointer tggi k...amin kan cepat! cepat!


btw aku terkilan sdikit sbb ade perlekeh minat dan keputusan aku... x boleh pergi jauh la..susah la....

OWH..YA?! WATCH ME!!!!

32 comments:

gud luck camin...aku sentiasa sokong keputusan hg..peduli org kata.. tp nnt klu dh grab sblom aku..hope xlupa diri ni k..hahax...doakan aku jgak k...

cendol said...

yo ! jgn kesah sgt ape org ckp.people always have something to say . yg pnting tahu kemampuan diri sndiri !!
all the best, u can do it !!
im facing the same problem !!

yeah.. kita sama... heheh.... wish u luck di matriks k... tak paya nak hiraukan orang, bukan dia orang yang nak belajar, kita yang nak study kan..kan...kan...... peace yo~~~

FARHAN said...

amin3....

semoga berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi. Believe with all of your heart that you will do what you were made can do. =)

AlyNn NyzAa said...

sama je blaja mana2 pn...pe pun all da best :) btw, da follow blog awak ^^

eeeh pintu masuk KMPK... haha serius rindu...

good LUCK anda...! anggap sahaja orang-orang itu adalah ujian anda... anda berfikir, anda menerima dan anda akan jadi lebih kuat!

serisuly rajin2 belaja..jangan lagha banyak sangat.. ^_^

Salam Isnin..Alhamdullilah & Congrats.Apa2 pun moga adik sukses dalam apa jua yg adik pilih okeh.Gud Lucks Shahmim.

Thanks Pangeran Chenta...yah..aku pon doakn yg terbaik tok ko...

Cendol: Tq sizziey darliana : yah..btol tu...btw...tq...

tq FARHAN

AlyNn NyzAa: btol tu..pe pon trimas sudi follow =)

NadrouL Afidi trimas atas nasihat tu...tp..lagha tu apa erk?

Kak Eyfa waalaikumusalam..tq...tq...

MiSz ChOkI2 said...

ok la tu akaun..rmai org nmpk nk ambk medic n engineer je..hahaha..jd,dh ad slh sorg yg ambk course ni...yg pntg minat n usaha..so,fight it bro!wish u best of luck..:P

MiSz ChOkI2 ok la kan...yg penting minat =) tq

Ayuni said...

sye setuju awk pegi matrix! sbb jimay masa, lagipun sye bekas diploma, ms pnjg....br bleh wat degree....keputusan yg bagus!

Assalmulaikum.. hye shahmin... semua orang manusia.. mulut sedap aty bercakap.. tapi klau betol2 nak jalan yang terbaik.. mintak doa kat Allah k.. sbb Allah slalu bgi jalan yang terbaik kepada hambanya.. InsyaAllah.. mesty ada yang terbaik k. THINK POSITIVE FEEL POSITIVE THEN TALK PUN POSITIVE.. hihi

uncHa said...

always doakan kamu :)

Ayuni btol tu..tp cuma matrik nie ade byk risiko nye

Mr. Λmir ΛϟyraFWaalaikumusalam...btol tu...Allah sentiasa ada di sisi kita... =)

uncha amin...tq

gudluck shamim =)

mama pipie said...

mama doakan awak berjaya atas apapun course yg diambil. pastikan itu yg terbaik utk diri sendiri. kalau amik yg bukan minat pn watpe kan

jgn fikir sangat orang nak kata apa..yang penting diri sendiri hepi bro

Mira Shamira Amer , mama pipie , Mitsu Kizu Zie tq, yup..btol tu..minat penting...tq, yg penting hepi =)

Shadilla Nor said...

bgos larr cm gitu..t boley ajrkn..haha..
gud luck okeyhh....
n 1 lgi..takazut den tgok "it's me" tuhh haha..

Shadilla Nor ok..nnti kite ajarkan..hah, terkejut erk? takot x? takot x? ngaum...

CiK FizA said...

jgn peduli apa org ckp. manusia kan. tau nak komen je. kita x boley nak ttup mulut diorg nie. dh letih bercakap nnt, diorg berhenti la. relax ok ! Yg penting sekarang syamim ikut kata ati. belajar kat mna2 pon sama je. yg penting rajin n usaha ^^

Btw, wish u luck ok ! All the best kat mtrik nnt :)

cimöt said...

belajar mana pon sma je..pokok pangkal diri sendiri..nak dan taknak..rajin dan tak rajin..

Cik Fiza tq2...dah bersemangat dah skit nie..hehex

cimot btol tu

yana halim said...

belajar rajin2 tak kisah kat mana pun tmpt study tu. wish u all the best... :)