4scen1 The Best

Kite sume tahu, x lame lagi kite akan menjejakkan kaki ke tahun baru iaitu tahun 2011. Tapi bagi aku ape yg berlalu xkan pergi mcm tu jew, sume tu jadi kenangan indah wat aku…hehex~~ tahun nie(2010) mmg bez, terutama dengan member2 4scen1. Tak kesah larh law orang cakap ape2 n mcm2 pasal kelas ktorg, tp klas ktorg tetap bez n gempak.Nie lagu khas untuk korg, walaupun hnya paham sepatah due kate jew(my friend), hehex~~pause lagu blog aku dulu...pastu baru play tau...

Mmg aku akui klas ktorg mcm2 bende yg x manis didengar berlaku, kecoh satu sekolah. Kene label klaz kesayangan Cikgu tuuuttttt(ditapis takot ade yg terasa) la, ade yg konon2 kene hasut hantu larh, siap cakap die boleh ramal fikiran org plak tu, xtau larh btol kew x, btol kowt…sbb die tau aku ske Spongebob Squarepants, hehex~~kantoi sudah…ade yg memecah tradisi sekolah, die wat pew malas nak cakap, nanti x pasal2 blog aku kene gam, yg pasti sampai berminggu2 jgak larh die x dtg sekolah. Ade yg jgak crite bdak klas ktorg leh tgok bende yg org biasa xleh tgok…bende pew tu??hahax~~pikir2 larh sendiri…cite nie paling bez, mule2 budak tu nak rahsia dari pengetahuan ktorg, tp tibe2 Cikgu Ruhil wat spoiled rancangan die bile cikgu terang2 tnye dkat die depan ktorg, “eh s0661(ditapis), awak boleh tgok bende tu erk?” hahax~~x pasal2 pecah tembelang…mcm2 jgak larh bende yg berlaku, law x, xkan sampai ade budak klas ktorg yg terlintas sebut “aku malu duduk klas nie”…wah, statement brani mati giler! tapi pew2 pown korg jgn larh pandang serong klas ktorg, klas ktorg ade kelebihannye tau…

Pertama, klas korg ade kew orang macam Soffi? Hahax~~susah nak jumpak oww mamat yg bleh non-stop-talking tau…ade jew story yg nak cite tiap ari, ade jew bende nak wat tiap jam kat klas tu, tp law die cam tu, time blajar die srius tau…ingat lagi mule2 die dtg dekat sekolah tu, waktu add math, semua berkerumun dekat die sbb mase tu die pandai tahap gaban pasal add math, sekarang???hehex~~no komen…skarg dah ade org len yg lagi ebat… 
 Nazrin(tobek) larh, sape lagi. Add math penah pecah rekod tau, 100% bersih tanpa cacat cela…klaz korg ade? Hahax~~aku ni bnyk gelak jew…dah klas ktorg meriah, bile ingat balik mesti nak gelak. Cakap pasal gelak, hah, klas ktorg ade Naim, budak terencat dari Taman Mewah. Die skew wat lawak dlam klas, law die x wat lawak, ktorg yg wat lawak dkat die, ktorg gelakkan skuter putih die yg laju sgt tuh…hahax~~baik x ktorg??

Klas ktorg mmg cam tuh, ske wat lawak tak ingat, kdg2 tu sampai iwan bleh merah muke pnye glak, putih sgt. Agak2nye mase kecik2 dulu penah minum Clorox kowt, huhux~~cakap pasal glak, klas ktorg special sbb ade Ikmal yg cool bak kate Cikgu Azrina. Cool kew cover macho tuh…law gelak pown sopan jew cam anak dara, kengkadang jew gelak x ingat dunia terbahak-bahak.

X cukup ebat kew??? Ade lagi…, law dok dlam klas tu, nak dpat gossip terhangat(baru angkat dari kuali), yg fresh n masih baru, sng jew, korg g larh dkat kaunter pertanyaan jumpak Solehah ngan Hamimah. Diam2 dorg nieh, kuat bergosssip tau.hahax~~diorg berdue nie kaki menghasut tau, Mimah hasut Solehah sampai jadi kaki gossip, Solehah hasut Mimah jadi rajin belajar…hurm, bgoz2. Special Recipe klas ktorg menjadi ramuan ebat adalah dengan kewujudan Sharmala n Thulesi…law berlainan agama , bangsa n budaya, ktorg bleh berkawan bek jew…Sharmala tuh, nampak jew diam, skali bersuara, lawak jugak kakak tuh…eh, nape? Plek panggil kakak? Die tu kakak ktorg tau, lahir 1/1/1994…hari pertama dalam setiap tahun, so, kepada Sharmala, Hapy beday yerh(walaupun terawal sgt). Thulesi? Nak tau ape yg special nye. Ketinggian die tuh, tinggi giler derw…aku dah larh pendek, skali nak borak jenoh melangut atas.

Klaz ktorg ade jgak Azlin n de geng, si Atikah, Mardiyah n Eykin. Diorg nie kire cam geng bersosial larh. X larh bersosial sampai menconteng, menenyeh-nenyeh arang dekat muke parent diorg, juz spoting tok wat aktiviti2 sosial cam lepak2 kat padang tekah or makan McD ngan bebudak laki. Klas ktorg tuh ade jgak Areza. Nah, aku senaraikan perwatakan die= tegas, garang, kuat marah, menokotkan(bile marah), n berhati mulia gitu…ske tolong org die nie n pandai mengatur sesuatu perkara. Bak kata Cikgu Salasiah, “Areza nie ade ciri2 permimpin”.

Sebelah die, Hazlin Syafiqah…die okey larh jugak, tapi bile sebut name die, ape yg terlintas dalam fikiran aku….die nie keding jew cam ranting pokok(bukan aku cakap), ske jual gelang(bleh law nak tempah, jumpak larh die, hahax~~bgoz x aku tolong promote, bagi komisyen skit!), n ske rosakkan barang aku dgn Iwan! Hurh..! pembaris aku yg dah terkulai layu di tasik madu, terbelah due bleh die kepak lagi, pemadam yg boleh simpan sampai ke anak cucu boleh die lumat2kan macam nak wat sambai belacan…hurh…perosak hak milik awam btol…

Ape lagi special pasal klas ktorg….klas ktorg ade budak girl paling sweet skali dalam dunia! Sape? Lalalalalala……Xnak kasi tau... :P klas ktorg ade geng senyap, huhux~~diam jew dalam klas tu, mcm wat hal sendiri jew….tapi sesenyap2 Syakirah, Hanani, n Syafinaz, diorg bukan kaki menbantah, tak banyak bunyi, senag nak berurusan. Hanani tu tergolong dalam group senyap tapi sekali die mare, retak simen klas ktorg tau, pnye garang nye. Syakirah plak budak bleh kate pandai larh jgak(klaz ktorg sume pandai2, kan3, hahahax~~prasan), tapi mane x pandainye, anak cikgu bi, nasib bek nak cakap ngan die xyah speaking, law x lagi susah larh nak borak ngan die. Kakak die ade tulis dalam blog orang cakap Kyrah nie nampak lagi tua dari kak die. Tapi bagi aku Kyrah nie nampak lagi matang dari kak die, huhux~~tu maksud sebenar org yg ckap Kyra lagi tue tu, bkan nak cakap Kak Syafiqah nampak muda pown…. 

Syafinaz plak? Sabar2, nak cite larh nie, die nie dari skolah cina, kitorg ske tnye mcm2 bende dlam bahasa cina dkat die, huhux~~Hajar plak…die nie sokongkol dengan geng bdak senyap, tapi die nie x senyap pown, kecoh giler, law dapat peluang bercakap, hurh, jgn harap nak mencelah…
Nampak x?betapa happening klaz ktorg, ko ade? X dew kan…klas ktorg law mcm2 aneka jenis perangai ade, tapi ktorg masih mengekalkan konsep bersatupadu, huh~~kecoh jew…Time nak wat t-shirt klas, proses berjalan dgn lancar jew, dah siap sume pakai waktu pegi jamuan(kecuali mardiyah, x dtg, ade excuse), jamuan plak, seumur hidup aku nie jamuan kelas pertama yg wat kat luar, wat dekat Pizza Hut tau, jgn men2…ape2 pown, thankz to all 4scen1 fren, korg mmg de bez…kepada bebudak selain name2 yg disebut, KO ADE?? ade kerw kengkawan yg cam nieh?

6 comments:

thanx shahmin...this is our 2010 jurnal...bkak skolah htr kt mdm saras...comfirm dia bangga giler dgn klaz kita..betapa hebatnya klaz kita..

Korang Ade Ker!!!

Soffi

Shah said...

hahax~~ayat tu kurang sedap...bukan korg, tp ko...
ko ade kerw??

pikah said...

ala....dh hakikat org kata cm tu kt kirah....so....x dpt nk kata pe dh....ahahaha....nway kirah mang matang pun...korg yg pndai tgur dia dptla sembng lme2 ngan dia...skali lg akk state..dia x pendiam k...x sma skali...:)

Shah said...

hehex~~dalam klaz pendiam...dekat luar or ngan org die rapat......... hahax~~ no komen....pikir2 larh sendiri....

wa kirah mmg cm 2 ek...
aki rgok dlm klaz cm garang jer..
tambah dok sblah hanani lg aku tkot...

wanie m'nJ said...

sweet je sume gmbr xD